هم زمان سازی فحلی
پروتکل همزمان سازی فحلی در میش و بز
۱. فاصله از زمان زایش یا روزهای باز
(از زایمان میش یا بز حداقل باید ۳۰ الی ۴۵ روز گذشته باشد تا رحم به حالت اولیه برگشته تا دام امادگی ابستنی مجدد را داشته باشد)
۲. میش یا بز دارای بره شیرخواره نباشد
(شیر خوردن بره یا بزغاله از پستان مادر سبل ترشح هورمون پرولاکتین شده که موجب اختلال در سیستم تولید مثلی می شود)
۳. انجام پروتکل بهداشتی
(۱ الی ۲ هفته قبل از همزمان سازی فحلی تمام پروتکل های بهداشتی شامل انگل تراپی، واکسیناسیون، پشم چینی و… باید صورت گرفته باشد)
۴. فلاشینگ
(۱ هفته قبل از همزمان سازی به تدریج کنسانتره جیره برای بالا بردن انرژی جیره افزایش پیدا کند و این کار تا ۲ هفته بعد از تلقیح یا قوچ اندازی ادامه پیدا کند)
۵.انجام سونوگرافی
(بعد از گذشت ۳۰ روز از حضور قوچ در گله, با انجام سونوگرافی می توان میش های آبستن را از غیر آبستن تشخیص داد که این کار باعث کاهش هزینه ها و اجرای بهتر برنامه همزمان سازی می گردد)
۶. پرهیز از خرید اجناس قاچاق (سیدر، اسفنج و هورمون, حتما سیدر یا اسفنج از شرکت های معتبر خریداری شود به خصوص هورمون که نیازمند رعایت زنجیره سرد سازی هست که با خرید از شرکت های معتبر می توان با خاطری اسوده برنامه همزمان سازی را اجرا کرد و به نتیجه بهتری دست پیدا کرد)
۷. تامین انرژی, پروتیین, مواد معدنی و ویتامینی از طریق کنسانتره با کیفیت و جیره بالانس
۸. انتخاب دام های با وضعیت بدنی مناسب, سلامتی و تولید مثلی برای رسیدن به نتیجه مطلوب زایش
۹. فاصله سیکل هم زمان سازی: برای نتیجه بهتر و در بروز فحلی و آبستنی، حتما باید هم زمانی پشت سر هم نباشد و حداقل یک سیکل معدل ۱ ماه بین دو هم زمانی فاصله باشد.
۱۰. حتما در آماده سازی و انجام مراحل اسفنج یا سیدر گذاری، نکات بهداشتی رعایت گردد.
۱۱. زمان نر اندازی یا تلقیح مصنوعی: حدود ۲۴ ساعت پس از خروج سیدر یا اسفنج و تزریق هورمون pmsg نر به نسبت ۱ به ۸ داخل گله اضافه شود یا برای انجام تلقیح مصنوعی، حدود ۴۹ تا ۵۲ ساعت بعد انجام گیرد.
جهت اطلاعات بیشتر با شماره های ۰۲۶۳۲۸۲۴۸۰۶ الی ۸ و ۰۹۲۲۰۶۸۷۴۵۲ و ۰۹۳۸۸۸۲۸۵۲۳ تماس حاصل نمایید.